Med en skrånende grund havde vi ikke selv lyst til at binde an med at lave en plan for haven. Derfor kontaktede vi Haveselskabet for at få hjælp af en havearkitekt. Forarbejdet krævede en opmåling af grunden og en tegning, som havekonsulenten skulle bruge som grundlag.

 

Besøget startede med en spadseretur i haven, hvor vores konsulent, Torben Knudsen, straks kunne udpege, hvad der umiddelbart burde fældes, og hvad der var bevaringsværdigt. Dernæst gennemgik vi vores behov til haven, og så gik han ellers igang med at tegne med vores måltegning som grundlag.

Han foreslog et design til den skrånende forhave, som vi aldrig selv havde tænkt på. I stedet for at grave jord væk for at planere stykket udfor terassen, kan vi hælde jord på og plante en hæk i en halvcirkel udfor terassen. Dermed udvides terasseområdet betragteligt, samtidig med at det skærmes af for indgik.

 

 

Billeder

fra haven - se vores haveomlÆgning

Overblik

Billeder

Familien Dahl Lumholt består af Johannes, Signe, Ida & "en lille ny på vej". Vi har her samlet forskellige billeder fra vores rejser og andre begivenheder. Vi blev gift i 2006

- og har også samlet lidt bryllupsbilleder her på sitet. I 2007 flyttede vi fra Frederiksberg

i København til Frederiksberg i Sorø. Vi har købt et dejligt hus fra starten af 70´erne - som vi har lavet lidt om på - ikke mindst haven.

Haven før omlægning

Omlægning af forhaven

Haveplanen

Vores have - sommeren 2009

Den nye haveplan